Bronnen van Yoga
Boek

Bronnen van Yoga de Bhagavad Gītā, de Sāmkhya Karīkā en de Yoga Sūtra ([2024])/ vertaling [uit het Sanskriet] en toelichting Wim van de Laar, met het commentaar van Vy¯asa

Eigentijdse vertalingen van drie bekende filosofisch-religieuze werken die de bronnen zijn van de Indiase yoga-filosofie. Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundeling van drie eigentijdse vertalingen van klassieke filosofisch-religieuze teksten die de bron vormen van de Indiase yoga-filosofie. Het boek bevat de Bhagavad G¯itã, de Sãmkhya Kar¯ikã en de Yoga S¯utra. Deze teksten beschrijven yoga als een pad naar bevrijding en zelfrealisatie en bieden verschillende methoden voor deze bevrijding, variërend van overgave aan God en handelen in de wereld, tot totale verstilling van het denken. Het boek bevat ook uitgebreide toelichtingen op de teksten, inclusief klassieke commentaren en hedendaagse inzichten. Een deel van de teksten wordt voor het eerst in het Nederlands gepresenteerd. Vanuit spiritueel perspectief geschreven. Met enkele bladvullende, sfeervolle natuurfoto's in zwart-wit. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep.

Specificaties

Nederlands | 9789493301863 | 468 pagina's

Titel Bronnen van Yoga : de Bhagavad Gītā, de Sāmkhya Karīkā en de Yoga Sūtra
Secundaire auteur Wim van de Laar ; Vyasa
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2024]
Overige gegevens 468 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493301863
PPN 440230381
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yoga ; Bhagavadgita ; Samkhya Karika
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yoga