De grote golf
Boek

De grote golf het tijdperk van ontwrichting en de opkomst van de buitenstaander (2024)/ Michiko Kakutani, vertaald [uit het Engels] door Irene Paridaans

Overzicht van de oorzaken en gevolgen van de toenemende invloed van buitenstaanders op de politiek en de samenleving in de 21e eeuw. Met zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een diepgaand boek over machtsverhoudingen en de groeiende invloed van buitenstaanders in de 21e eeuw, in een tijdperk van financiële crises, sociale ongelijkheid en oorlogen. Het onderzoekt hoe mensen, die het vertrouwen in traditionele instituties en elites hebben verloren, bijdragen aan de opkomst van nieuwe, vaak radicale stemmen. Het boek belicht hoe economische ongelijkheden populistische woede aanwakkeren, democratische idealen ondermijnen en desinformatie verspreiden. Het plaatst de huidige crises in de context van eerdere historische scharniermomenten en wijst op de noodzakelijke veranderingen voor een duurzame toekomst. Intelligent, essayistisch en helder geschreven. Met klassieke Hokusai prenten in zwart-wit. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Michiko Kakutani (New Haven, 1955) is een Amerikaanse journalist, literatuurcriticus en schrijver. Ze heeft gewerkt voor The Washington Post en Time. Ze schreef een klein aantal boeken, waaronder 'Ex libris' en 'Het einde van de waarheid'. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789000364633 | 269 pagina's

Titel De grote golf : het tijdperk van ontwrichting en de opkomst van de buitenstaander
Auteur Michiko Kakutani
Secundaire auteur Irene Paridaans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2024
Overige gegevens 269 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The great wave. - Crown, (c)2024
ISBN 9789000364633
PPN 440406080
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maatschappelijke veranderingen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Maatschappelijke veranderingen