Leven zonder je masker
Boek

Leven zonder je masker jouw gids voor AD(H)D, autisme en neurodivergentie ([2024])/ Ellie Middleton, vertaald [uit het Engels] door Marthe Philipse

Gids over ADHD, autisme en neurodivergentie met aandacht voor onderwerpen als maskeren, mentale gezondheid en zelfdiagnose aan de hand van de persoonlijke ervaringen van de auteur, die zelf ADHD en autisme heeft.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk getinte gids over ADHD, autisme en neurodivergentie. Ellie Middleton ontdekte op haar vierentwintigste dat ze ADHD en autisme heeft. In dit boek deelt ze haar kennis en ervaringen over mentale gezondheid, zelfdiagnose en het navigeren van sociale en professionele omgevingen. Ieder hoofdstuk bestaat uit een eenvoudige inleiding, een paar kernachtige quotes, en tips en ideeën om over na te denken of in de praktijk te brengen. Het boek is gericht op mensen die neurodivergent zijn, vermoeden dat ze dat zijn, of beter willen begrijpen wat het betekent. Verhalend, duidelijk en vriendelijk geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Ellie Middleton schrijft over ADHD en autisme voor onder andere The Independent en Glamour Magazine en geeft workshops bij bedrijven als Google en Tinder. Ze richtte het platform (Un)masked op om informatie te bieden aan mensen die worstelen met neurodiversiteit.

Specificaties

Nederlands | 9789021488721 | 294 pagina's

Titel Leven zonder je masker : jouw gids voor AD(H)D, autisme en neurodivergentie
Auteur Ellie Middleton
Secundaire auteur Marthe Philipse
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, [2024]
Overige gegevens 294 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Unmasked. - Penguin Life, (c)2023
ISBN 9789021488721
PPN 440414989
Rubriekscode 606.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autisme; Gidsen ; ADHD; Gidsen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme