Tom Poes
Boek

Tom Poes het geheim van het Nevelmoeras (2024)/ Marten Toonder, illustraties Henrieke Goorhuis

Tom Poes gaat met heer Bommel vissen in het Zilvermeer, maar het heldere meer is veranderd in een mistig en naargeestig moeras. Samen met Wammes Waggel gaan ze op zoek naar het geheim van het Nevelmoeras. Met zwart-witillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een spannend verhaal in de serie over Tom Poes. Tom Poes en heer Bommel vertrekken naar het zonnige zuiden om te vissen in het Zilvermeer. Bij aankomst treffen ze echter een verlaten dorp en een mistig, naargeestig moeras. Samen met Wammes Waggel beginnen ze aan een tocht door het moeras, waar ze onder andere pratende kikkers en magische trolletjes tegenkomen. Hun avontuur leidt hen naar een duister kasteel, waar mogelijk het geheim van het moeras verborgen ligt. Spannend en met humor geschreven. Met zwart-witillustraties in de kenmerkende Tom Poes-stijl. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Gebaseerd op in 1957 verschenen ballonstripverhaalserie in de Donald Duck. Marten Toonder (Rotterdam, 1912 - Laren, 2005) was een bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, animator en illustrator. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789047633945 | 78 pagina's

Titel Tom Poes : het geheim van het Nevelmoeras
Uniforme titel Het geheim van het Nevelmoeras
Instelling Toonder Compagnie, Amsterdam
Secundaire auteur Marten Toonder ; Henrieke Goorhuis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein Publishing, 2024
Overige gegevens 78 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Tekst Toonder Compagnie naar Marten Toonder - Bewerking van: Tom Poes en het geheim van het nevelmoeras. - Haarlem : Oberon, 1980. - (Tom Poesserie ; 16). - Eerder verschenen in Donald Duck, 1957
ISBN 9789047633945
PPN 440424550
Genre griezelverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Tom Poes
Taal Nederlands