Zo voelt het om een vogel te zijn
Boek

Zo voelt het om een vogel te zijn ([2023])/ Tim Birkhead, met illustraties van Catherine Rayner ; vertaling [uit het Engels]: Steven Blaas

Hoe zou het voelen om een vogel te zijn? Lees over het bijzondere gedrag van verschillende vogels, zoals raven die sleeën in de sneeuw. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jeugdboek met verhalen en informatie over verschillende soorten vogels. Het vertelt over het bijzondere gedrag van vogels, zoals raven die spelen in de sneeuw, patrijzen die vossen misleiden om hun jongen te beschermen en honingspeurders die mensen helpen om honing te vinden in het bos. Informatief, verhalend en licht poëtisch geschreven. Met fraaie dierentekeningen in zachte tinten. Vanaf ca. 9 jaar. Tim Birkhead is een Britse zoöloog, ornitholoog en academisch docent. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de ASAB Medal en de Godman-Salvin Medal. Catherine Rayner is een Britse auteur en illustrator. Zij won de BookTrust Best New Illustrator Award for Early Years voor haar eerste prentenboek 'De lach van Tigo' en de CILIP Greenaway Medal voor 'De haas met de grote voeten'.

Specificaties

Nederlands | 9789047715221 | 47 pagina's

Titel Zo voelt het om een vogel te zijn
Auteur Tim R. Birkhead
Secundaire auteur Catherine Rayner ; Steven Blaas
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2023]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: What it is like to be a bird. - Londen : Bloomsbury Children's Books, (c)2021
ISBN 9789047715221
PPN 440052289
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels