Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The familiar
Boek

The familiar ([2024])/ Leigh Bardugo, vertaald [uit het Engels] door Mechteld Jansen en Jonas de Vries

Een jonge vrouw gebruikt magie om het eindeloze zwoegen als keukenmeisje draaglijk te maken. Haar magische krachten brengen haar in een wereld waarin grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog steeds verder vervagen.

Recensie

Een fantasyverhaal over standsverschil, magie en macht. Luzia Cotado, is een keukenmeisje in Madrid. Ze gebruikt magie om haar zware leven draaglijker te maken. Haar bazin ontdekt haar geheime talent en dwingt Luzia haar krachten te gebruiken om de sociale status van haar bazin te verbeteren. Temidden van de verveelde adel trekt Luzia de aandacht van Antonio Pérez, de gevallen secretaris van de koning. Die wil dat zij hem helpt om de relatie met de koning te herstellen. Luzia belandt in een wereld waar magie, wetenschap en bedrog samenkomen. Haar joodse afkomst dreigt de aandacht van de Inquisitie te trekken. Ze moet al haar moed en verstand gebruiken om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inroepen van een verbitterde onsterfelijke. Levendig en in een toegankelijke stijl geschreven. Leigh Bardugo is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver, uitvoerend producent, journalist en jeugdauteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789049202903 | 397 pagina's

Titel The familiar
Uniforme titel De vertrouwelinge
Auteur Leigh Bardugo
Secundaire auteur Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2024]
Overige gegevens 397 pagina's - 22 cm
Annotatie Madrid, 16e eeuw. Als Luzia Cotado in de wereld van de verveelde adel terechtkomt, beginnen de grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog te vervagen. - Vertaling van: The familiar. - New York : Flatiron Books, 2024
ISBN 9789049202903
PPN 442260903
Genre historische roman
Thematrefwoord Magie
Taal Nederlands