Iwan en de verborgen Bijbel
Boek

Iwan en de verborgen Bijbel (februari 2024)/ Myrna Grant, vertaler [uit het Engels]: Toos Rosies-Graaff ; tekstbewerking: Albert Wonink en Uitgeverij Gideon ; omslagontwerp en illustraties: Arjen Niezen

Iwan en Katya Nazarov wonen in het communistische Rusland van de jaren zeventig. Ze zijn christelijk en mogen niet voor hun geloof uitkomen. Als de hele school gaat helpen op een boerderij, beleven ze een spannend avontuur. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Een jeugdroman over het leven van een christelijke broer en zus in het communistische Rusland van de jaren zeventig. Katya en Iwan groeien op in de Sovjet-Unie, waar de communisten de macht hebben en het verboden is om christen te zijn. Als je toch christen bent, mag je niet studeren, niet naar de kerk gaan, geen Bijbel bezitten en geen lid zijn van de communistische partij. Ook Iwan en Katya ervaren veel moeilijkheden omdat ze christelijk zijn. Tijdens een schooluitje gaan ze naar een boerderij die ooit van hun grootvader was. Daar gaan ze op zoek naar de verborgen familiebijbel. Lukt het Iwan en Katya om de Bijbel te vinden en ongezien mee naar huis te nemen? In vriendelijke, enigszins ouderwetse stijl geschreven. Met enkele eenvoudige zwart-witillustraties. Voor lezers vanaf ca. 7 jaar. Myrna Grant (1934) is een Canadees-Amerikaanse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. 'Iwan en de verborgen Bijbel' werd oorspronkelijk uitgegeven in 1976.

Specificaties

Nederlands | 9789059992733 | 115 pagina's

Titel Iwan en de verborgen Bijbel
Auteur Myrna Grant
Secundaire auteur Toos Rosies-Graaff ; Albert Wonink ; Arjen Niezen
Type materiaal Boek
Editie Herziene druk;
Uitgave Hoornaar : Uitgeverij Gideon, februari 2024
Overige gegevens 115 pagina's - zwart-wit illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Ivan and the hidden Bible. - (c)1975 - Oorspronkelijke druk Nederlandse uitgave: 1976
ISBN 9789059992733
PPN 441336353
Taal Nederlands