Boven aarde, beneden hemel
Boek

Boven aarde, beneden hemel roman ([2024])/ Milena Michiko Flasar, vertaald uit het Duits door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen

Een jonge Japanse vrouw gaat werken bij een schoonmaakploeg die appartementen opruimt van mensen die onopgemerkt zijn overleden. Ze worstelt met haar eenzaamheid in de grote stad, maar in haar nieuwe werk leert ze haar medemens beter kennen - zowel de levende als de dode.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 06/01/2025
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Literaire romans FLA

Recensie

Een verrassende roman over eenzaamheid, vervreemding en vriendschap in de grote stad. De roman volgt Suzu, een nieuw lid van een schoonmaakploeg gespecialiseerd in het opruimen van kodokushi-gevallen: appartementen van overledenen die pas na een aantal weken of maanden worden opgemerkt. Het schoonmaken vergt geduld, eerbied en zorg, evenals een sterke maag. Suzu vindt het lastig om contact te leggen met anderen, maar in haar nieuwe baan leert ze haar medemens snel beter kennen - zowel de dode als de levende. Suzu worstelt met haar eigen eenzaamheid, maar vindt troost in het gezelschap van haar goudhamster. De roman belicht de groeiende stedelijke eenzaamheid, de Japanse prestatiemaatschappij en de vervagende grens tussen desinteresse en discretie. In lichte, eigentijdse stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Milena Michiko Flasar (1980) is een Oostenrijkse schrijver. Met haar roman 'Een bijna volmaakte vriendschap'* (2014) brak ze internationaal door en won ze verschillende prijzen. 'Boven aarde, beneden hemel' is haar derde roman.

Specificaties

Nederlands | 9789464521207 | 287 pagina's

Titel Boven aarde, beneden hemel : roman
Auteur Milena Michiko Flasar
Secundaire auteur Kris Lauwerys ; Isabella Schoepen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2024]
Overige gegevens 287 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Oben Erde, unten Himmel. - Berlin : Verlag Klaus Wagenbach, (c)2023
ISBN 9789464521207
PPN 440209765
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Schoonmaaksters ; Vervreemding ; Eenzaamheid ; Dood ; Japan
Taal Nederlands