Expeditie gevoel
Boek

Expeditie gevoel samen met je kind op weg naar meer emotionele intelligentie (2024)/ Steven Gielis, met illustraties van Louise Marie Leuwers ; redactie: Wim Degrave

Handboek voor het stimuleren van de emotionele ontwikkeling van kinderen, met aandacht voor de basisprincipes van emotionele intelligentie en praktische handvatten, tips en oefeningen. Met tekeningen en schema's in twee kleuren.

Aanwezigheid

Recensie

Een handboek voor het begrijpen en helpen ontwikkelen van de emotionele intelligentie van kinderen. Kinderen die hun eigen emoties en die van anderen begrijpen, zijn vaak sociaal vaardiger en presteren beter op school. Dit boek stelt dat emotionele intelligentie tot op zekere hoogte geleerd kan worden en biedt ouders en verzorgers praktische tips en oefeningen om dit samen met kinderen te oefenen. Het boek verkent de basisprincipes van emotionele intelligentie, toont het belang van een sterk EQ in een snel veranderende wereld. Inzichtelijk en in begrijpelijke taal geschreven. Met getekende, dromerige illustraties in donkerblauw en geel en enkele schema's. Steven Gielis is een Belgische auteur en lector Orthopedagogie bij AP Hogeschool. Hij is oprichter van ZITDAZO, een online community die ouders samenbrengt rond thema's als weerbaarheid, emotionele intelligentie en hoogsensitiviteit. Hij publiceerde eerder de boeken 'Opvoeden tot zelfvertrouwen' en 'Ik ben goud waard'.

Specificaties

Nederlands | 9789401499231 | 164 pagina's

Titel Expeditie gevoel : samen met je kind op weg naar meer emotionele intelligentie
Auteur Steven Gielis
Secundaire auteur Louise Marie Leuwers ; Wim Degrave
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, 2024
Overige gegevens 164 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401499231
PPN 442901968
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emotionele ontwikkeling; Kinderen ; Emotionele intelligentie; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Emotionele ontwikkeling