Natuurlijk, buiten leren!
Boek

Natuurlijk, buiten leren! een praktische leidraad voor buitenonderwijs (2024)/ Juliet Robertson, vertaling [uit het Engels]: Henriette Schoemaker ; bewerking voor het Nederlandse onderwijs: Annette Schrier ; projectleiding/redactie: Sabine Kokee ; eindredactie/correctie: Marita Weener

In de buitenlucht, de natuur, de omgeving van de school is een rijke leeromgevong te vinden waarin kinderen doelgericht kunnen ontdekken, ervaren, experimenteren, verkennen, samen doen, bewegen, leren en creëren.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal staat de gedachte dat juist in de buitenlucht, de natuur, de omgeving van de school een rijke leeromgeving te vinden is, waarin kinderen doelgericht kunnen ontdekken, ervaren, experimenteren, verkennen, samen doen, bewegen, leren en creëren. In de praktische leidraad wordt een programmalijn aangereikt voor leerkrachten, studenten en kinderen vanaf ca. 6 jaar op basis van twaalf belangrijke inzichten. Leren buiten wordt verbonden met leren binnen. De afwisseling zorgt voor motivatie en creativiteit in denken, overdenken en doen. Vlot toepasbare tips, ideeën en suggesties worden aangereikt in tekst en kleurrijk beeld. Levendigheid & spontaniteit spat af van dit inspirerende boek, met een inhoud waarvan je hoopt dat die op basisscholen breed gebruikt zal gaan worden. Een gelukkige, duurzame leefomgeving bestaat bij de gratie van respectvolle volwassenen en kinderen voor wie leren een natuurlijk gegeven is. Uitermate rijke uitgave over buitenonderwijs en natuurlijk leren, van de educatief onvolprezen Bazalt groep.

Specificaties

Nederlands | 9789461183262 | 195 pagina's

Titel Natuurlijk, buiten leren! : een praktische leidraad voor buitenonderwijs
Auteur Juliet Robertson
Secundaire auteur Henriëtte Schoemaker ; Annette Schrier ; Sabine Kokee
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Vlissingen] : Bazalt Groep, 2024
Overige gegevens 195 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Dirty teaching : a beginner's guide to learning outdoors. - (c)2014
ISBN 9789461183262
PPN 440648505
Rubriekscode 570.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuureducatie; Kinderen ; Buiten spelen (werkwoord)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuureducatie