Uppie en Dippie leren wat echte rijkdom is
Boek

Uppie en Dippie leren wat echte rijkdom is een islamitisch lees-, lied- en beweegboek vol met deugden (2024)/ illustraties en redactie: Saida Franken, (eind)redactie en liedjes: Nora Naber ; correcties: Anne-Marie El Chimi

Dippie en Uppie gaan op pad om de wijsheid en deugden van andere dieren te leren kennen. Islamitisch prentvertelling op rijm met liedjes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een zachtaardig, islamitisch kinderboek over moraal, omgaan met emoties en jezelf zijn. Uppie en Dippie zijn twee muisjes uit hetzelfde nest, met totaal verschillende persoonlijkheden. Uppie heeft veel zelfvertrouwen en moet leren zich in te houden, terwijl de onzekere en zachte Dippie moet leren over moed en kracht. Samen gaan ze op avontuur om wijsheid en deugden van andere dieren te leren, zoals geduld van de geit, vriendelijkheid van de kip en soepelheid van de chimpansee. Ze ontdekken dat deze deugden een grote rijkdom zijn, een geschenk van Allah, verborgen in hun hart. Het boek bevat tevens liedjes die de lezers kunnen beluisteren en meezingen aan de hand van QR-codes. Invoelend en vanuit islamitisch perspectief geschreven. Met vrolijke kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083146188 | 76 pagina's

Titel Uppie en Dippie leren wat echte rijkdom is : een islamitisch lees-, lied- en beweegboek vol met deugden
Secundaire auteur Saida Franken ; Nora Naber
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Salaam Art, 2024
Overige gegevens 76 pagina's - gekleurde illustraties - 31 × 22 cm
Annotatie Met QR-code voor de liedjes
ISBN 9789083146188
PPN 441807844
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Kinderen; Islamitische visie ; Rijmvertellingen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties