A dictator calls
Boek

A dictator calls the mystery of the Stalin-Pasternak telephone call (2023)/ Ismail Kadare, translated from the Albanian by John Hodgson

Een schrijver belicht een gesprek tussen Jozef Stalin en Boris Pasternak, en zijn eigen verhouding tot dictator Enver Hoxha.

Recensie

Een literaire en op waarheid gebaseerde roman over de relatie tussen schrijvers en tirannieke regimes. In 1934 belde Stalin met Boris Pasternak, een gesprek dat mythische proporties zou aannemen. Zou Pasternak onvoldoende zijn opgekomen voor Osip Mandelsjtam en hem misschien hebben verraden? Feit is dat Mandelsjtam werd gearresteerd en verbannen. Ismail Kadare pluist de verschillende versies van het gesprek uit en belicht zijn eigen werk ten tijde van dictator Hoxha en de relatie tussen schrijvers en de wereld. In talige stijl en met psychologische diepgang geschreven. Voor een literair lezerspubliek. Ismail Kadare (Gjirokastër, 1936) is een prominente schrijver, dichter en romanschrijver. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de International Booker Prize, de Neustadt International Prize for Literature en de Premio Nonino.

Specificaties

Engels | 9781787303638 | 223 pagina's

Titel A dictator calls : the mystery of the Stalin-Pasternak telephone call
Auteur Ismail Kadare
Secundaire auteur John Hodgson
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Harvill Secker, 2023
Overige gegevens 223 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Kur sunduesit grinden. - Onufri, 2022
ISBN 9781787303638
PPN 442518498
Genre politieke roman - psychologische roman
Thematrefwoord Pasternak, Boris ; Stalin, I.V.
Taal Engels