De boerderij
Boek

De boerderij beeldwoordenboek ([2016])/ illustraties van Géraldine Cosneau

's Zomers staan veel dieren in de wei en 's winters in de stal. Wat doet de boer met het graan, en wat kun je allemaal eten van de boerderij? Vierkant dunkartonnen aanwijsprentenboek met kleurrijke illustraties en zoekvragen. Met flapjes en draaischijven. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Aanwijsprentenboek over het boerenleven. De onderwerpen die aan bod komen zijn diverse boerderijdieren, machines die gebruikt worden en verse producten die op de boerderij gemaakt worden. Er zijn zeven spreads, uitgevoerd in dunkarton. Op twee van de zeven staat een afbeelding die een dubbele pagina beslaat waarbij enkele flapjes omgeslagen kunnen worden. Op de andere vijf spreads staat op één helft een kleurrijke illustratie in een wat ouderwetse stijl en op de tegenoverliggende bladzijde voorwerpen en details uit die grotere tekening. In deze vijf bladzijden is een draaischijf verwerkt met daarop zeven vragen. Het antwoord op de vraag is op de grote tekening te vinden en kan gecontroleerd worden door het flapje van een vogelhuisje naar beneden te klappen, waaronder het bijbehorende antwoord te zien is, in beeld en soms in woord. Ondanks een enkel moeilijk woord (pikdorser) is het boek voor jonge kinderen bruikbaar. Geen opzienbarende uitgave, maar dierenboeken zijn voor peuters en kleuters aantrekkelijk. Naast het educatieve element, de vergroting van de woordenschat, is het zoeken op de platen een leuk extraatje. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'De brandweer'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462911550

Titel De boerderij : beeldwoordenboek
Auteur Géraldine Cosneau
Secundaire auteur Sylvie Misslin
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2016]
Overige gegevens 17 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Sylvie Misslin. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: La ferme. - Lyon : Éditions amaterra, (c)2013
ISBN 9789462911550
PPN 407422307
Thematrefwoord Boerderijen ; Zoekboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands