Het open pad
Boek

Het open pad nonduaal bewustzijn in het dagelijks leven ([2024])/ Elias Amidon, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lenneke Lennings, Umtul Valeton-Kiekens, Reina de Wit

Handleiding voor het herkennen van de eigen mentale fixaties en het realiseren van open, non-duaal bewustzijn. Met oefeningen en mediaties.

Aanwezigheid

Recensie

Een spiritueel boek over non-dualisme, bewustzijn en meditatie. De auteur gaat in op het herkennen en realiseren van open bewustzijn en de integratie ervan in het dagelijks leven. Het doel voor de lezer is het ontwaken in non-duaal bewustzijn; het ervaren van de eenheid tussen alle levende wezens. De benadering in dit boek leent vrijelijk uit vele oosterse en westerse tradities. Het is tevens gebaseerd op een uitgebreide studie van het soefisme en andere mystieke tradities. De auteur verzamelde lessen, oefeningen en meditaties gericht op zelfonderzoek en het herkennen van mentale constructies en fixaties. Deze oefeningen zijn gebaseerd op zenboeddhisme, advaita vedanta, Tibetaans dzogchen en westerse psychologische methodes. Direct en toegankelijk geschreven, met persoonlijke passages van de auteur. Elias Amidon (1944) is geestelijk leider van de Sufi Way, een niet-sektarische expressie van een eeuwenoud geestelijk pad in de traditie van Hazrat Inayat Khan.

Specificaties

Nederlands | 9789088402647 | 243 pagina's

Titel Het open pad : nonduaal bewustzijn in het dagelijks leven
Auteur Elias Amidon
Secundaire auteur Lenneke Lennings
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei Uitgeverij, [2024]
Overige gegevens 243 pagina's - 22. cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The open path. - Boulder : Sentient Publications, 2012
ISBN 9789088402647
PPN 441829317
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Non-dualisme ; Bewustzijn ; Meditaties
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Non-dualisme