Er zit een kuiken in je boek
Boek

Er zit een kuiken in je boek Tom Fletcher (2024)/ tekst en illustraties : Tom Fletcher

Hardcover prentenboek met schuif-, en trekelementen. De vraag die centraal staat is: Wat zit er in de eieren? Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit hardkartonnen boekje bevat doorkijkjes en schuifelementen waar de lezer interactie heeft met het boek. Op de eerste pagina is een kuikentje te zien. Ze is net uit het ei gekropen. Zou haar broertje in het gespikkelde ei zitten? Op de volgende pagina is hetzelfde ei zichtbaar, het kan worden opengebroken en er zit een vriendelijk draakje in. Daarna zitten er kleine gaatjes in het boek, dat heeft het kuikentje gedaan. Zou haar broertje aan de andere kant zitten? Vervolgens is er weer een ei te zien dat door elkaar geschud kan worden door aan het schuifelement te zitten. Helaas zit er weer niet haar broertje in maar een monstertje. Op te laatste pagina staat wederom een ei. Dit kan naar boven geschoven worden waardoor er een kuikentje tevoorschijn komt. De lezer wordt in het boek direct aan gesproken en aangemoedigd om ergens aan te schuiven of te trekken. De vrolijke eieren en diertjes staan op een egale achtergrond afgebeeld waardoor alle aandacht uit gaat naar de schuifelementen. Eenvoudig boekje, maar aantrekkelijk door de schuifelementen en doordat de lezer direct wordt aangesproken. Er zijn heldere kleuren gebruikt. De tekst bestaat op een paar zinnen per pagina. Vanaf 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002280665

Titel Er zit een kuiken in je boek : Tom Fletcher
Auteur Tom Fletcher
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 2024
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: een interactief flappen- en schuifboek - Vertaling van: There's a little chick in your book. - London, Penguin Random House, (c)2024
ISBN 9789002280665
PPN 442276893
Thematrefwoord Kuikens ; Lente ; Eieren ; draken
Taal Nederlands