Zachte Beer
Boek

Zachte Beer ([2024])/ An Swerts & Eline van Lindenhuizen

Tess en haar hondje Zachte Beer zijn onafscheidelijk. Maar dan sterft Zachte Beer na een heerlijk dagje aan zee en begint voor Tess een rouwproces. Prentvertelling met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een invoelend prentenboek over de liefde voor een huisdier en het verdriet wanneer het diertje sterft. Tess en haar hondje Zachte Beer zijn onafscheidelijk. Maar dan sterft Zachte Beer na een heerlijk dagje aan zee en begint voor Tess een rouwproces. Gelukkig begrijpen haar ouders en de juf heel goed dat Tess haar hondje erg mist, en helpen ze haar om uiteindelijk met een glimlach aan Zachte Beer terug te denken. In zachtaardige stijl geschreven. Met fraaie, schetsmatige tekeningen in zachte kleuren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar. An Swerts (1973) is een bekende Belgisch-Nederlandse auteur. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Pleister', over het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen.

Specificaties

Nederlands | 9789044853995

Titel Zachte Beer
Auteur An Swerts
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2024]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties, foto's - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over rouwen om een huisdier - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Tekst: An Swerts & illustraties: Eline van Lindenhuizen
ISBN 9789044853995
PPN 442850530
Rubriekscode 634
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces; Huisdieren; Kinderen ; Mens-dier relatie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Huisdieren

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend