Dochters van hoop
Boek

Dochters van hoop (juli 2024)/ Maria Nikolai , vertaald [uit het Duits] door Marijke Gheeraert

Meersburg, 1917. Een jonge vrouw woont met haar zussen in een herberg, een plek vol jeugdherinneringen. Als een knappe man zijn intrek neemt in de herberg, groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe, maar geheimen uit haar verleden dreigen aan het licht te komen.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over familie en liefde aan het Bodenmeer. Meersburg, 1917. Helena Lindner woon met haar twee zussen in de oude herberg De Lindenhof. Deze plek vol jeugdherinneringen is ook getekend door drie jaar oorlog: de kamers zijn leeg, vader Gustav vecht aan het front en moeder Elisabeth regeert met ijzeren hand. Helena droomt ervan de herberg te transformeren tot een Grand Hotel, maar de tijden zijn moeilijk. De komst van een jonge man in De Lindenhof wakkert haar droom opnieuw aan. Deze knappe vreemdeling draagt echter een lastig verleden met zich mee. Terwijl ze dichter naar elkaar toe groeien, dreigen geheimen uit Helena's verleden onthuld te worden. Warm en zeer toegankelijk geschreven. Maria Nikolai is een Duitse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt is het eerste deel van de serie: 'De Lindenhof-serie'.

Specificaties

Nederlands | 9789049204358 | 366 pagina's

Titel Dochters van hoop
Auteur Maria Nikolai
Secundaire auteur Marijke Gheeraert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, juli 2024
Overige gegevens 366 pagina's - 22 cm
Annotatie Helena's grote droom is om Herberg de Lindenhof nieuw leven in te blazen, maar het zijn moeilijke tijden om groot te dromen - Vertaling van: Töchter der Hoffnung. - München : Penguin Verlag, 2021. - (Die Bodensee Saga ; 1)
ISBN 9789049204358
PPN 44226108X
Genre romantische verhalen - historische roman
Thematrefwoord Hotels ; Bodensee
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Lindenhof-serie
Boek

De Lindenhof-serie (2024-...)

vol. 1
Uitgeleend
Maria Nikolai