Nadagen
Boek

Nadagen (2024)/ Claire Deya, vertaling [uit het Frans]: Nicolet de Jong

Zuid-Frankrijk, 1945. Een jonge Franse dokter sluit zich aan bij een groep vrijwilligers om mijnen op te ruimen op de stranden. Ondertussen probeert hij informatie te vinden over zijn geliefde, die in de oorlog spoorloos verdween.

Aanwezigheid

Recensie

Een op ware gebeurtenissen gebaseerde roman over oorlog, vriendschap, liefde en de grijstinten tussen goed en kwaad. Hyères, Zuid-Frankrijk, 1945. Na vijf jaar oorlog probeert iedereen de brokstukken van het leven bij elkaar te vegen. Vincent, een jonge Franse dokter, sluit zich aan bij een groep vrijwilligers. Samen met Duitse krijgsgevangenen proberen zij de miljoenen mijnen aan de strandkust op te ruimen. Het is levensgevaarlijk werk, en Vincent doet het niet zomaar. Hij hoopt informatie te vinden over zijn grote liefde Ariane, die in de oorlog spoorloos verdween. Invoelend en meevoerend geschreven. Bevat gewelddadige scènes. Claire Deya is een Franse scenarioschrijver. Ze studeerde Geschiedenis en Letterkunde. 'Nadagen' is haar debuutroman en werd bekroond met de Grand Prix RTL-Lire.

Specificaties

Nederlands | 9789401622301 | 364 pagina's

Titel Nadagen
Auteur Claire Deya
Secundaire auteur Nicolet de Jong
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2024
Overige gegevens 364 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een prachtige zomer. Een land in wederopbouw. Hij is vastbesloten zijn geliefde terug te vinden - Vertaling van: Un monde à refaire. - Éditions de l'observatoire, (c)2024
ISBN 9789401622301
PPN 442902883
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Zuid-Frankrijk; 1945 ; Liefde
Taal Nederlands