De spoken van Brugge
Boek

De spoken van Brugge ([2024])/ Nadine Monfils, vertaald [uit het Frans] door Petra Van Caneghem

Als het lijk van de buurman van de Belgische kunstschilder René Magritte en zijn vrouw verdwijnt, evenals een schilderij van Magritte dat in zijn bezit was, gaat het echtpaar op zoek naar antwoorden in Brugge.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde deel in de vermakelijke detectivereeks met de Belgische kunstenaar René Magritte als hoofdpersoon. Magritte en zijn echtgenote Georgette worden opgeschrikt door hun schoonmaakster Carmen, die beweert over het lijk van hun buurman Charles Bogaert te zijn gestruikeld. Maar wanneer het trio bij zijn huis aankomt, is het lichaam verdwenen, samen met Magrittes schilderij Le principe du plaisir, dat in Bogaerts bezit was. Hun zoektocht naar antwoorden leidt hen naar Brugge, waar het echtpaar probeert de mysterieuze gebeurtenissen te ontrafelen. Vlot en lichtvoetig geschreven. Voor liefhebbers van originele detectives én van het werk van René Magritte. Nadine Monfils (1953) is een Belgische schrijfster, regisseuse en producente. Ze is vooral bekend om haar detectiveromans en thrillers, die meermaals bekroond werden. Ze geeft schrijflessen, had een kunstgalerie in Brussel en was ook een tijdlang comédienne. 'De spoken van Brugge' is het derde deel van de reeks 'Het dolle detectivewerk van Magritte en Georgette'.

Specificaties

Nederlands | 9789464102772 | 249 pagina's

Titel De spoken van Brugge
Auteur Nadine Monfils
Secundaire auteur Petra Van Caneghem
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Horizon, [2024]
Overige gegevens 249 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Les fantômes de Bruges. - Paris : Éditions Robert Laffont, (c)2022. - (Les folles enquêtes de Magritte et Georgette)
ISBN 9789464102772
PPN 443046735
Genre detectiveroman - historische roman
Thematrefwoord Magritte, René ; Brugge
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het dolle detectivewerk van Magritte en Georgette
Boek

Het dolle detectivewerk van Magritte en Georgette (2022-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Nadine Monfils