Book of bacon
Boek

Book of bacon powered by Smokey Goodness (mei 2024)/ Jord Althuizen, tekst en receptuur: Jord Althuizen & Rokus de Jong ; culinaire redactie: Martine Steenstra ; redactie: Kirsten Verhagen, Arende Boogert-de Wit ; cover- en foodfotografie: Remko Kraaijeveld ; reisfotografie: Jord Althuizen & Valerie van Baasbank ; icoontjes: Tijs Koelemeijer

Verzameling recepten voor het maken en bereiden van bacon, met reis- en slagersreportages uit Nederland, Amerika en Canada. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek van Jord Althuizen met recepten voor het bereiden van bacon. Voormalig chef-kok Jord Althuizen duikt diep in de wereld van spek met reis- en slagersreportages in Nederland, Amerika en Canada. Hij leert de lezer de verschillen kennen tussen alle soorten spek en hoe die zelf bacon slabs kan rijpen en roken. Het boek bevat een verscheidenheid aan recepten, van BBBLT Sandwiches, pork belly pastrami sliders en Texas twinkies tot spaghetti alla carbonara en vele snacks, bites, desserts en cocktails. Vlot, stoer en zeer toegankelijk geschreven. Met kleurenfoto's van vlees, mannen en gerechten. Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van BBQ-cateringbedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager en culinair eindredacteur en schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789043926461 | 240 pagina's

Titel Book of bacon : powered by Smokey Goodness
Auteur Jord Althuizen
Secundaire auteur Rokus de Jong ; Martine Steenstra ; Kirsten Verhagen ; Remko Kraaijeveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, mei 2024
Overige gegevens 240 pagina's - foto's - 29 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789043926461
PPN 440503337
Rubriekscode 629.71
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vleesrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Vleesrecepten