Emoties doe je maar thuis
Boek

Emoties doe je maar thuis waarom je gevoelens beter wél kunt meenemen naar je werk ([2024])/ Marjon Bohré-den Harder, redactie: Lilian Eefting

Bespreking van de rol en het nut van emoties op de werkvloer, met beschrijvingen van de meest voorkomende emoties en de informatie die daarin besloten ligt.

Aanwezigheid

Recensie

Een verdiepend boek over de rol van emoties op de werkplek. Emoties op het werk vinden we vaak maar lastig. Kunnen we niet gewoon normaal doen en ons werk een beetje zakelijk houden? Maar wat, stelt Marjon Bohré-den Harder, als die emoties een schat aan informatie geven die ons helpt om betere besluiten te nemen? Dit boek biedt inzicht in de meest voorkomende emoties en de waardevolle informatie die ze kunnen bevatten. De auteur presenteert daarbij een praktisch stappenplan voor coachende professionals om emotionele informatie te ontsluiten en te benutten op de werkvloer. Vriendelijk en informatief geschreven, met voorbeelden uit de praktijk. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Marjon Bohré-den Harder is organisatiepsycholoog en bedrijfskundige. Ze werkt als executive (team)coach met leiders aan het vergroten van menselijkheid in organisaties. Aan de Universiteit Leiden doet ze onderzoek naar de relatie tussen leiderschapsgedrag en menselijkheid. Ze schreef eerder 'De perfectieparadox' en 'De menselijke organisatie'.

Specificaties

Nederlands | 9789024463473 | 192 pagina's

Titel Emoties doe je maar thuis : waarom je gevoelens beter wél kunt meenemen naar je werk
Auteur Marjon Bohré-den Harder
Secundaire auteur Lilian Eefting
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boom, [2024]
Overige gegevens 192 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024463473
PPN 440335531
Rubriekscode 367.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Organisaties ; Bedrijfspsychologie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Emoties