Veilig online
Boek

Veilig online (mei 2024)/ Dirkjan van Ittersum, eindredactie: Dieneke Hengeveld ; verder werkten mee: Vincent van Amerongen, Ronald Kamp, Rob Schleiffert

Een overzicht van de risico's van internetgebruik, zoals phishing, kwaadaardige software en identiteitsfraude, en duidelijke uitleg van oplossingen om dit te voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktische gids van de Consumentenbond over computerbeveiliging en cybercriminaliteit. De gids biedt een overzicht van de risico's van internetgebruik, zoals phishing, kwaadaardige software en identiteitsfraude, en duidelijke uitleg van oplossingen om dit te voorkomen. Er wordt ingegaan op de werkwijze van cybercriminelen en de toenemende vormen van online oplichting, met een focus op de mogelijke impact van kunstmatige intelligentie en praktijkvoorbeelden van hoe online oplichters denken en opereren. Met volop praktische tips om jezelf te beschermen tegen online oplichting via pc, smartphone en tablet. Informatief en toegankelijk geschreven. Met ondersteunende illustraties in kleur. Dirkjan van Ittersum (1972) is een bekende Nederlandse IT-journalist en auteur van computerboeken.

Specificaties

Nederlands | 9789059515529 | 174 pagina's

Titel Veilig online
Auteur Dirkjan van Ittersum
Secundaire auteur Dieneke Hengeveld ; Vincent van Amerongen ; Ronald Kamp ; Rob Schleiffert
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : Consumentenbond, mei 2024
Overige gegevens 174 pagina's - illustraties, foto's - 24 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789059515529
PPN 442183992
Rubriekscode 521.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computerbeveiliging
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computerbeveiliging