Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Namibië
Boek

Namibië ([2024])/ tekst: Dieter Losskarn, vertaling [uit het Duits]: de Redactie Boekverzorgers ; herziening: Henk Filippo ; eindredactie: Geert Renting

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

De Wereldreisgidsen van de ANWB zijn fraai uitgevoerd en hebben per 2016 een nieuw omslag. Ze bevatten heel veel praktische informatie, zijn gedrukt op stevig papier en de vele kleurenfoto's zijn up-to-date en van goede kwaliteit. De eerste 73 pagina's van de gids geven achtergrondinformatie over geschiedenis, politiek, cultuur en natuur van Namibië. Daarna volgen nog zo'n veertig pagina's praktische informatie: websites, tips voor reizen, communicatie en budget. Het reisgedeelte behelst Windhoek en omgeving, het zuiden, de Namib, Geraamtekust en Damaraland, het Waterberg Plateau en Etosha Pan gevolgd door Kaokoland en tenslotte Noordoost-Namibië met de Victoria Falls en de Okavangodelta. De gids is overzichtelijk ingedeeld, het lettertype is klein. De informatie over hotels, restaurants, transport en prijzen is gedetailleerd en actueel genoeg. Structuur en lay-out zijn helder en aantrekkelijk. Er zijn bovendien tientallen themapagina's en achterin betere landkaarten dan in soortgelijke boeken. Op het uitklapbare omslag overzichtskaarten. Kwaliteit en variatie garanderen een plaats naast de vele andere gidsen voor Namibië. Met register; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789018053345 | 392 pagina's

Titel Namibië
Auteur Dieter Losskarn
Instelling /De Redactie, Amsterdam
Secundaire auteur Henk Filippo ; Geert Renting
Type materiaal Boek
Editie Zevende, herziene druk;
Uitgave [Den Haag] : ANWB, [2024]
Overige gegevens 392 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 20 cm
Annotatie Cartografie: (c)KOMPASS-Karten GmbH - 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Met register - Vertaling van: Namibia. - Ostfildern : DuMont Reise, 2024. - (DuMont Reise-Handbuch)
ISBN 9789018053345
PPN 440243815
Rubriekscode Namibië 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Namibië; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Namibië

Relaties/Serie

Reizen magazine wereldreisgids
Boek

Reizen magazine wereldreisgids (2008-...)

vol.
Uitgeleend