Twee vechtende eekhoorntjes
Boek

Twee vechtende eekhoorntjes (2024)/ Rachel Bright, Jim Field, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Het is herfst, maar eekhoorn Eduard heeft nog helemaal geen zin in om een wintervoorraad aan te leggen. Tot hij een heel grote, sappige dennenappel ziet hangen. Alleen aast zijn neef Reinier op dezelfde dennenappel. Er ontstaat een woeste, gevaarlijke strijd. Prentenboek met humoristische, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 12/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters BRIG

Recensie

Eekhoorn Eduard maakt zich nog niet druk voor de winter. Maar zijn voorraad raakt wel op. Gelukkig ziet hij een joekel van een dennenappel, die echter ook door zijn neefje Reinier - die overigens voorraad in overvloed heeft - wordt gespot. Beide diertjes gaan eropaf. Daardoor schiet de denappel los en buitelt door het bos. Als een razende gaan de neefjes erachteraan. Ze hebben alleen maar oog voor de dennenappel en daardoor raken ze onverwachts in groot gevaar. Nu moeten ze vechten voor hun leven, in plaats van tegen elkaar. Zowel de verbeten strijd van de eekhoorns als het bevrijdende slot komen bijzonder goed uit de verf, waarbij het eerste heel herkenbaar zal zijn voor jonge lezers en het tweede een glimlach of meer bij hen zal teweegbrengen. De tegelijkertijd warme en dynamische tekeningen in herfstsfeer, variërend in perspectief en grootte, maken de emoties van de diertjes direct duidelijk. Ook de uitstekende vertaling van de tekst in eenvoudig (gebroken) rijmschema is zeer geslaagd. Derde, los van eerdere uitgaven te lezen (dieren)prentenboek van dit duo. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767341

Titel Twee vechtende eekhoorntjes
Auteur Rachel Bright
Secundaire auteur Jim Field ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Rachel Bright, illustraties Jim Field - 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: The squirrels who squabbled. - Londen : Orchard Books, (c)2017
ISBN 9789025767341
PPN 442985398
Thematrefwoord Delen ; Vriendschap ; Herfst ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands