De slak en de walvis
Boek

De slak en de walvis (2024)/ Julia Donaldson, met illustraties van Axel Scheffler ; vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Een slak wil zo graag iets van de wereld zien. Een bultrugwalvis neemt hem mee en samen gaan ze de wereld over. Als de walvis bij eb aanspoelt op het strand, bewijst de slak dat wie niet sterk is, slim kan zijn. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kleine slak wil eropuit. Samen met een walvis die haar vervoer aanbiedt, ontdekt ze de wijde wereld. Ze komen door het poolgebied, langs tropische stranden en dalen af naar de zeebodem. Maar dan strandt de walvis bij eb... Gelukkig vindt de slak een oplossing. Ze weet via een boodschap op het schoolbord een klas kinderen en hulp van de brandweer te mobiliseren. De kleine slak bewijst, dat wie niet sterk is, slim moet zijn. Kleurrijke prenten in stevige, warme tinten beslaan enkele en dubbele bladzijden, met soms kleinere 'shots' van onderdelen. Ook de rijmvertelling registreert filmisch, de focus op alle 'acteurs': "Dit is... de slak", de walvis, de zee, de golven enz. De sfeer spreekt zowel uit de wat donker gekleurde platen als de tekst, die inventief vertaald is: "Toen de donkere lucht was opgeklaard, zei de slak op de bultrugwalvisstaart: 'Hoe beter ik de wereld ken, hoe meer ik voel hoe klein ik ben.'. Ruime lay-out, mooi geïntegreerde tekst, gedrukt op glad papier in oblong formaat. Wensvervullend, royaal prentenboek van de makers van de wereldberoemde Gruffalo. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771539

Titel De slak en de walvis
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Axel Scheffler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie 1e druk: 2003 - Vertaling van: The snail and the whale. - London : Macmillan Children's Books, (c)2003
ISBN 9789025771539
PPN 442985525
Thematrefwoord Reizen ; Hulpvaardigheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rijmvertellingen ; Hulpvaardigheid ; Reizen