Voor alles is er een uur
Boek

Voor alles is er een uur de geschiedenis van tijd door de ogen van een horlogemaker (2024)/ Rebecca Struthers, vertaald [uit het Engels] door Theo Schoemaker

Bespreking van de geschiedenis van horloges en van de tijdmeetkunde, met persoonlijke bespiegelingen van de Engelse horlogemaker (1986). Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een geschiedenis van tijd door de ogen van een horlogemaker. Horloges hebben de sociale en economische ontwikkeling van de moderne maatschappij vormgegeven. In dit boek onderzoekt horlogemaker Rebecca Struthers de wereld waarin horloges bestaan en de impact die ze hebben op mensen die hun leven ermee delen: van Marie Antoinette en Mary, Queen of Scots tot Albert Einstein en Isaac Newton - en tot Struthers zelf in haar eigen atelier. Elk hoofdstuk staat er een horloge en een belangrijk tijdperk uit de tijdmeetkunde centraal. Informatief maar ook onderhoudend geschreven, met persoonlijke passages van de auteur. Met zwart-wittekeningen en een spread met kleurenfoto's. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Rebecca Struthers (1986) is een Engelse horlogemaker met een PhD in tijdmeetkunde. Ze won meerdere prijzen als horlogemaker, ontwerper en historica en richtte in 2012 een eigen werkplaats op.

Specificaties

Nederlands | 9789048866427 | 319 pagina's

Titel Voor alles is er een uur : de geschiedenis van tijd door de ogen van een horlogemaker
Auteur Rebecca Struthers
Secundaire auteur Theo Schoemaker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lebowski Publishers, 2024
Overige gegevens 319 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Hands of time. - Hodder & Stoughton, 2023
ISBN 9789048866427
PPN 442208588
Rubriekscode 656.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Horloges; Geschiedenis ; Tijdmeting; Geschiedenis ; Horlogemakers; Verhalen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Horloges