Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Moeders des Vaderlands
Boek

Moeders des Vaderlands de vrouwen die de Nederlanden vormden ([2024])/ samengesteld door Femke Deen en Ineke Huysman, hoofdstukken 2 en 8 werd vertaald [uit het Frans] door Nathalie Tabury ; hoofdstuk 7 werd vertaald [uit het Duits] door Mara van Duijn

Geschiedenis van de invloedrijke en machtige vrouwen die een cruciale rol speelden in de vorming van de Nederlanden. Met illustraties en foto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een diepgaande belichting van de vrouwen die een cruciale rol speelden in de vorming van de Nederlanden. De Nederlanden werden niet alleen geleid en gevormd door mannen, maar ook door een reeks invloedrijke en machtige vrouwen. Deze Moeders des Vaderlands krijgen nauwelijks erkenning voor de rol die zij speelden in de ontstaansgeschiedenis van Nederland en België. In dit boek bespreken achttien historici achttien invloedrijke vrouwen uit de 12e tot begin 19e eeuw, waaronder landvoogdes Maria van Hongarije, stadhoudersvrouw Sophie Hedwig van Brunswijk en Wilhelmina van Pruisen. In heldere en engagerende stijl geschreven. Voor geoefende lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met kaarten, illustraties en foto's in kleur en zwart-wit. Femke Deen is historicus en auteur van de biografie 'Anna van Saksen.' Ze promoveerde aan de UvA en werkt nu aan een biografie van Charlotte de Bourbon. Ineke Huysman is historicus en onder andere samensteller van de bundel 'Vrouwen rondom Johan de Witt'. Ze promoveerde aan de UvA en is werkzaam bij het Huygens Instituut.

Specificaties

Nederlands | 9789045050058 | 303 pagina's