Ketterij
Boek

Ketterij Jezus Christus en de andere zonen van God (2024)/ Catherine Nixey, vertaald [uit het Engels] door Johannes Jonkers

Beschrijving van de uiteenlopende Christussen die in de vroegchristelijke traditie bestonden en de manier waarop de christelijke orthodoxie vanaf de vierde eeuw n. Chr. stelselmatig afrekende met elk van deze varianten, tot de 'echte' Christus overbleef. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een verdiepend boek over de verschillende versies van Jezus Christus die in het vroege christendom bestonden. In tegenstelling tot wat de Kerk vandaag de dag leert, bestond er in de eerste eeuwen van het christendom geen consensus over wie Jezus was of welk belang hij vertegenwoordigde. In plaats daarvan waren er vele verschillende Christussen. Vanaf de vierde eeuw n. Chr. rekende de christelijke orthodoxie stelselmatig af met elk van deze varianten. Evangeliën werden gebrandmerkt als apocrief, volgelingen werden verketterd. Dit boek biedt een groepsbiografie van de diverse Jezussen en beschrijft hoe ze werden geëlimineerd, tot de 'echte' Christus overbleef. Helder en intelligent geschreven. Met illustraties in kleur en zwart-wit. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Catherine Nixey (1980) studeerde klassieke oudheid aan Cambridge University en werkte enkele jaren als docent klassieke oudheid in Londen. Momenteel is ze journalist voor The Economist. Eerder verscheen haar debuut 'Eeuwen van duisternis'.

Specificaties

Nederlands | 9789048855964 | 428 pagina's

Titel Ketterij : Jezus Christus en de andere zonen van God
Auteur Catherine Nixey
Secundaire auteur Johannes Jonkers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Hollands Diep, 2024
Overige gegevens 428 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789048855964
PPN 435375636
Rubriekscode 233.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jezus Christus; Vroege christendom ; Ketterij; Vroege christendom
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Jezus Christus