Handboek vogels van Nederland
Boek

Handboek vogels van Nederland (2024)/ Luc Hoogenstein, Ger Meesters, redactie Louis van Oort

Informatie in woord en beeld over ruim driehonderd in Nederland voorkomende vogels: broedvogels, zomer- en wintergasten, doortrekkers, zeldzame soorten en exoten.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een handboek over de ruim 300 vogelsoorten die in Nederland te zien zijn. Het boek beschrijft de vogelsoorten, inclusief broedvogels, doortrekkers, zomervogels, wintergasten, zeldzame soorten en exoten. Het biedt informatie over waar en wanneer je elke soort kunt tegenkomen, hun leefgebied en trends. Het boek gaat in op het leefgebied, de verspreiding, de trek, de trends en de gevoeligheden van de soorten. Het bevat ook QR-codes die doorlinken naar de online vogelgids van Vogelbescherming Nederland. Informatief en toegankelijk geschreven. Met kleurenfoto's en enkele illustraties van de genoemde vogels. Luc Hoogenstein is een bioloog, schrijver en natuurfotograaf. Luc werkte onder andere bij Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten. Ger Meesters heeft dertig jaar ervaring als redacteur en is gespecialiseerd in het vertalen en opmaken van boeken over ornithologie, fotografie en reizen.

Specificaties

Nederlands | 9789050119412 | 344 pagina's

Titel Handboek vogels van Nederland
Auteur Luc Hoogenstein
Instelling /Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ; /Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels
Secundaire auteur Ger Meesters ; Louis van Oort
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2024
Overige gegevens 344 pagina's - illustraties, kaarten - 25 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vogelbescherming Nederland - Met register
ISBN 9789050119412
PPN 438714423
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels