Wij gaan naar Amerika [Makkelijk lezen]
Boek

Wij gaan naar Amerika [Makkelijk lezen] vijf verhalen over echte mensen ([2023])/ Ilona Plichart, eindredactie: Syberthe Langedijk en Peter Schoenaerts

Vijf verhalen over echte mensen die droomden van een beter leven in Amerika, geschikt voor lezers die Nederlands leren. Elk verhaal bestaat uit drie versies, oplopend in moeilijkheidsgraad van NT2-A1 naar NT2-B1.

Recensie

Een verhalenbundel voor mensen die Nederlands leren, met waargebeurde verhalen over vijf mensen die droomden van een beter leven in Amerika. De schepen van de Red Star Line brachten in de periode rond 1900 twee miljoen mensen van Antwerpen naar Amerika. Zij waren op zoek naar een beter leven en kwamen uit heel Europa. Dit boek vertelt de verhalen van onder meer Irene Bobelijn, Irving Berlin en Albert Einstein. Het zijn verhalen over armoede, oorlog en hoop, waarin de lezer die nieuw is in Nederland mogelijk zelf ook herkenning in kan vinden. De verhalen in 'Wij gaan naar Amerika' zijn geschreven in een heldere en zeer toegankelijke stijl. Elk verhaal bestaat uit drie versies, oplopend in moeilijkheidsgraad van niveau NT2-A1 via A2 tot B1. Met een kaart, historische foto's en illustraties in kleur en zwart-wit. Ilona Plichart schreef meerdere verhalen voor mensen die Nederlands leren. Ze is expert in leesplezier, trainer Samen Lezen en heeft ruime ervaring met moeilijke lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789464516623 | 131 pagina's

Titel Wij gaan naar Amerika [Makkelijk lezen] : vijf verhalen over echte mensen
Auteur Ilona Plichart
Secundaire auteur Syberthe Langedijk
Type materiaal Boek
Uitgave Vilvoorde : Boeklyn, [2023]
Overige gegevens 131 pagina's - foto's - 25 cm
Annotatie Uitgave met medewerking van het Red Star Line Museum in Antwerpen
ISBN 9789464516623
PPN 441238548
Rubriekscode 904.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emigratie; Europeanen; Verenigde Staten; 20e eeuw; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Emigratie