Aladin
Boek

Aladin (juin 2007)/ adaptation de Ruth Hobart et Maréva Escoussans, illustrations de Tullia Masinari ; rédaction: Cristina Spano

Een tovenaar wordt geholpen door Aladdin maar haalt dan een streek met hem uit. Met kleurenillustraties, quizvragen en verwerkingsopdrachten. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Het jongetje Aladin vindt een magische lamp. Wanneer hij over de lamp wrijft, komt er een geest tevoorschijn die al zijn wensen vervult. Hierdoor krijgt Aladin alles wat zijn hartje begeert en wordt hij een rijk man. Op een dag ruilt zijn vrouw de oude lamp in voor een nieuwe. Zal Aladin de magische lamp weer vinden? Het verhaal is een zeer verkorte versie van het bekende verhaal over Aladin. Het taalgebruik is niet al te moeilijk. Per pagina zijn er circa zeven zinnen. Er zijn veel dialogen in eenvoudige spreektaal waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest gangbare werkwoorden. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met herkenbare kleurentekeningen. De illustraties beslaan twee pagina's en ondersteunen het verhaal prima. Na het verhaal zijn er negen leuke, toegankelijke opdrachten. De oefeningen hebben betrekking op het tekstbegrip en de gebruikte vocabulaire. Helemaal achterin is een beeld-woordenlijst van ruim twee pagina's. Een fijn leesboekje voor middelbare scholieren én basisschoolleerligen na ongeveer twee jaar Franse les. Voor zowel individueel als klassikaal gebruik. Niveau 5: 300 hoofdwoorden. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853007582 | 31 pagina's

Titel Aladin
Auteur Ruth Hobart
Secundaire auteur Maréva Escoussans ; Tullia Masinari ; Cristina Spano
Type materiaal Boek
Editie Première édition;
Uitgave [Gênes] : Cideb, juin 2007
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9788853007582
PPN 409028738
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Frans