La belle au bois dormant
Boek

La belle au bois dormant (janvier 2009)/ adaptation de Catherine E. White et Maréva Escoussans, illustrations de Lucia Mattioli ; rédaction: Sarah Negrel

Een boze, oude voorspelling komt uit: een prinses prikt zich aan een spinnenwiel waardoor zij honderd jaar zal slapen. Of een prins moet haar wakker kussen. Met kleurenillustraties, quizvragen en verwerkingsopdrachten. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Precies zoals de boze fee bij haar geboorte heeft voorspeld, prikt een prinses zich op haar zestiende verjaardag aan een spinnenwiel. Hierdoor zal zij, evenals haar familie en het hofpersoneel, honderd jaar slapen tot de dag dat een prins haar wakker zal kussen. Een leesboekje voor scholieren. Het verhaal is een zeer verkorte versie van het bekende sprookje over Doornroosje. Het taalgebruik is eigentijds en niet al te moeilijk. Per pagina zijn er circa vijf zinnen. Er zijn veel dialogen in eenvoudige spreektaal en er wordt vooral gebruik gemaakt van de meest gangbare werkwoorden. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met nostalgisch ogende kleurentekeningen die twee pagina's beslaan. De tekeningen beelden het verhaal goed uit. Na het verhaal zijn er negen, toegankelijke opdrachten. De oefeningen hebben veelal betrekking op het tekstbegrip en de gebruikte vocabulaire. Helemaal achterin is een beeld-woordenlijst van ruim twee pagina's. Geschikt voor middelbare scholieren en basisschoolleerlingen na ongeveer twee jaar Franse les. Voor zowel individueel als klassikaal gebruik. Niveau 4; 250 hoofdwoorden. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853009159 | 31 pagina's

Titel La belle au bois dormant
Auteur Catherine E. White
Secundaire auteur Maréva Escoussans ; Lucia Mattioli
Type materiaal Boek
Editie Première édition;
Uitgave Gênes : Cideb, janvier 2009
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9788853009159
PPN 409028428
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen
Taal Frans