In naam van de kroon
Boek

In naam van de kroon roman ([2024])/ Michelle Griep, vertaald [uit het Duits] door Petra Butler-de Vries

Als een politieagent in het Londen van 1885 een vermiste koetsier moet opsporen, schakelt hij de hulp in van een dievegge, een ongewone samenwerking die van alles met zich meebrengt.

Recensie

Londen, 1885: als Jackson Forge een vermiste koetsier moet opsporen, schakelt hij de hulp in van dievegge Kit Turner. Samen gaan ze op onderzoek uit in de achterbuurten van Londen en naarmate ze langer met elkaar optrekken, komt Jackson tot de ontdekking dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij dacht. En dat er nog veel grotere gevaren dreigen voor hem en Kit, die niet zo slecht is als je van een dievegge zou verwachten. De setting van dit verhaal is misschien niet wat je verwacht van een historische roman, maar het is een voortreffelijke keuze, want de omgeving blijkt garant te staan voor een origineel en ontzettend boeiend verhaal. Al is dat laatste ook te danken aan de manier waarop het wordt verteld (en is vertaald). Want de auteur doet dat met een flinke dosis humor, veel vaart, vermakelijke straattaal, historische details, onvoorziene plotwendingen, spanning en romantiek, zodat je aandacht gewoon geen kans krijgt om te verslappen en je maar één ding wilt: verder lezen. En dat alles, samen met de christelijke boodschap, maakt dit een verrukkelijk, goed geslaagd verhaal. Losstaande roman van de auteur die doorbrak met 'Dwars door het vuur' en inmiddels aardig wat trouwe fans heeft.

Specificaties

Nederlands | 9789029736817

Titel In naam van de kroon : roman
Auteur Michelle Griep
Secundaire auteur Petra Butler-de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : VBK, [2024]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2021 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The thief of Blackfriars Lane. - Uhrichsville, OH : Barbour Publishing, (c)2021
ISBN 9789029736817
PPN 442956002
Genre detectiveroman - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De straten van Londen
Boek

De straten van Londen (2021-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Michelle Griep