Het geheime kistje van Elle
Grote Letter Boek

Het geheime kistje van Elle ([2024])/ Aline van Wijnen

Als Janna na het overlijden van haar oma een kistje vindt, roept dat vragen op over wie haar oma eigenlijk was. Janna gaat op onderzoek uit en leert daarbij ook zichzelf kennen.

Recensie

Janna is nog maar net getrouwd met Rolf als hij te kennen geeft dat hij haar wil verlaten, omdat hun leven saai is geworden na een relatie van tien jaar. Als vervolgens haar oma Ella sterft, erft Janna een flink bedrag en bovendien vindt ze een kistje in oma's huis met een davidsster en een geboortebewijs, waaruit blijkt dat oma niet de persoon was die ze voorgaf te zijn. Janna besluit haar erfenis te gebruiken om uit te zoeken wie oma dan wel was. Haar zoektocht voert haar per auto van Parijs naar Wit-Rusland, in gezelschap van journalist Nick die een boek wil schrijven over Ella. Met de hulp van Nick, die vloeiend Russisch spreekt, komt Janna erachter dat oma een Joodse vrouw was die zich in de Tweede Wereldoorlog bij het verzet had aangesloten. Ze leert niet alleen wie haar oma was, maar ook wie ze zelf is en wat ze wil. Hoofdstukken over Janna in 2013 worden afgewisseld met hoofdstukken over Ella in 1941. De auteur heeft gedegen research gedaan naar tijd, plaats en omstandigheden, maar heeft niet weten te voorkomen dat het verhaal erg voorspelbaar is met weinig diepgang. De auteur debuteerde in 2016 met de roman 'Halsoverkop'. Zevende druk*.

Specificaties

Nederlands | 9789036442152 | 522 pagina's

Titel Het geheime kistje van Elle
Auteur Aline van Wijnen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij GLB, [2024]
Overige gegevens 522 pagina's - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: om haar oorlogsverleden te vergeten veranderde ze haar naam. Maar niets blijft voor eeuwig verborgen - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Boekerij, 2021 - Met grote letter gedrukt
ISBN 9789036442152
PPN 442978308
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Geheimen
Taal Nederlands