Bouwen en sjouwen
Boek

Bouwen en sjouwen kleine verhaaltjes over grote machines (2024)/ Ole Könnecke, vertaling [uit het Duits]: J.H. Gever

Duik in de wereld van bouwmachines. Kijk hoe meneer Eland met een harvester zieke bomen uit het bos weghaalt, hoe mevrouw Koe met een telescoopkraan een piano vervoert en nog veel meer. Prentenboek met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een speels en leerzaam prentenboek voor kleuters met kleine verhaaltjes over grote machines. Op een ijzige winterdag toert meneer Eland door het bos in zijn harvester. Mevrouw Koe vindt de telescoopkraan de snelste manier om de concertpiano te vervoeren. En wanneer mevrouw Schaap een zwaar stenen blok wil meenemen om te beeldhouwen, gebruikt ze graag een wiellader. In het boekje legt Ole Könnecke jonge lezers uit wat je allemaal kunt doen met graafmachines, bulldozers, kranen, baggeraars, maaidorsers en vrachtwagens. In vriendelijke, informatieve stijl geschreven, met bij elk korte verhaaltje een aantal weetjes over de besproken machine. Met eenvoudige, lieflijke kleurenillustraties. Geschikt voor jonge machineliefhebbers vanaf ca. 4 jaar. Ole Könnecke (Göttingen, 1961) is een internationaal bekende Duitse schrijver en illustrator. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789025779702

Titel Bouwen en sjouwen : kleine verhaaltjes over grote machines
Auteur Ole Könnecke
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 26 cm
Annotatie Vertaling van: Buddeln, baggern, bauen : kleine Geschichten von großen Maschinen. - München : Carl Hanser Verlag GmbH & Co. KG, (c)2023
ISBN 9789025779702
PPN 441830161
Thematrefwoord Machines
Taal Nederlands