Bestie gezocht
Boek

Bestie gezocht ([2024])/ Isabel Abedi, met illustraties van Alexandra Rügler ; vertaald [uit het Duits] door Michiel Nijenhuis en Andrea Kluitmann

Lola (9, ik-figuur) is pas verhuisd. Op haar nieuwe school gaat ze op zoek naar een hartsvriendin. Maar dat valt nog niet mee. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vermakelijk kinderboek over een meisje dat op zoek gaat naar een beste vriendin. Lola (9) heeft een Braziliaanse vader, een tante van twee jaar oud en een paar miljoen fans (in haar dromen). Maar wat ze niet heeft, is een hartsvriendin en dat is haar grootste wens. Op haar nieuwe school blijkt het vinden van een vriendin echter lastiger dan gedacht. Flo stinkt naar vis, Frederike heeft nooit tijd en als Annalisa langskomt, verpest Lola's vader alles. Dus besluit Lola haar wens op een briefje te schrijven en deze aan een ballon de lucht in te sturen. Niet veel later ontvangt ze geheimzinnige flessenpost. Vlot en met humor geschreven. Met illustraties in grijstinten. Vanaf ca. 9 jaar. Isabel Abedi (München, 1967) is een jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven. Dit boek is het eerste deel van van de serie: 'Lola!'. Het boek werd eerder uitgegeven in 2009 onder de titel 'Hier is Lola!'.

Specificaties

Nederlands | 9789000394913 | 183 pagina's

Titel Bestie gezocht
Auteur Isabel Abedi
Secundaire auteur Alexandra Rügler ; Michiel Nijenhuis ; Andrea Kluitmann
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2024]
Overige gegevens 183 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Hier kommt Lola! (Bd. 1). - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2023. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2004 - Oorspronkelijke titel met illustraties van Dagmar Henze: Hier is Lola!. - Houten : Van Holkema & Warendorf, (c)2009. - (Lola ; dl. 1)
ISBN 9789000394913
PPN 442267045
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands