Een koraalverhaal
Boek

Een koraalverhaal dieren uit de tropische zeeen ([2024])/ Jane Burnard, met tekeningen van Kendra Binney ; vertaling [uit het Engels]: Steven Blaas ; redactie: Nicola Edwards en Tracey Turner

Ga mee op reis door een tropisch koraalrif en ontmoet allerlei dieren die in en om het rif leven, van verhuizende heremietkreeften en poetsgarnalen met een eigen schoonmaakbedrijf tot zingende bultruggen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een prentenboek over wat er gebeurt in een koraalrif gedurende een jaar. De reist begint met kleine wezens die tussen scholen van felgekleurde vissen vallen om een koraal op de zeebodem te vormen. Daarna introduceert het boek verschillende dieren die in en rond het rif leven, zoals heremietkreeften, poetsgarnalen en zingende bultruggen. Met weetjes over deze kwetsbare omgeving, met als doel de lezer te inspireren om de natuur te beschermen. Opgewekt geschreven. Met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 9 jaar. Jane Burnard is een Britse auteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789047715788

Titel Een koraalverhaal : dieren uit de tropische zeeen
Auteur Jane Burnard
Secundaire auteur Kendra Binney ; Steven Blaas ; Nicola Edwards ; Tracey Turner
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2024]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: A coral reef story. - London : Macmillan Children's Books, (c)2023
ISBN 9789047715788
PPN 44056784X
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna ; Koraalriffen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën