Gekaapt door het kapitaal
Boek

Gekaapt door het kapitaal zorg, onderwijs, wonen en kinderopvang (juni 2024)/ Mirjam de Rijk

Kritische bespreking van de toenemende invloed van het kapitaal op basisbehoeften als zorg, kinderopvang en wonen in Nederland, met aandacht voor maatregelen om het tij te keren.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een kritische analyse van de toenemende invloed van het kapitaal op basisbehoeften zoals zorg, kinderopvang en wonen in Nederland. Nederland is een rijk land, maar er piept en kraakt van alles, stelt Mirjam de Rijk. Basisbehoeften zijn in de laatste decennia een verdienmodel geworden voor grote kapitaalkrachtige partijen. De Rijk ontleedt de oorzaken en stuit daarbij op onder meer ongelijkheid, belastingwetgeving en inconsistent overheidsbeleid. Daarnaast biedt ze concrete maatregelen om het tij te keren. Helder en bevlogen geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Mirjam de Rijk (Amsterdam, 1962) is journalist en columnist voor De Groene Amsterdammer. Ze schreef ook voor de Volkskrant, Trouw en tal van andere media. Eerder publiceerde ze het boek '51 mythes over wat goed zou zijn voor de economie'.

Specificaties

Nederlands | 9789493339392 | 195 pagina's

Titel Gekaapt door het kapitaal : zorg, onderwijs, wonen en kinderopvang
Auteur Mirjam de Rijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Pluim, juni 2024 - [Amsterdam] : De Groene Amsterdammer
Overige gegevens 195 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493339392
PPN 442979541
Rubriekscode 331.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kapitalisme; Kritiek ; Maatschappijkritiek ; Zorgsector ; Onderwijs ; Wonen ; Kinderopvang ; Bedrijven
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kapitalisme