De laatste libelle
Boek

De laatste libelle ([2024])/ Kim Michele Richardson, vertaald [uit het Engels] door Tobya Jong

"Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen..."-- UitgeverEen jonge vrouw met een blauwe huidskleur wordt in de jaren dertig van de 20e eeuw boekkoerier voor de overheid, en bezorgt boeken bij verarmde bewoners van het heuvellandschap van Kentucky.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over een vrouw met een blauwe huidskleur die haar eenzaamheid doorbreekt. In 1936 besluit de 19-jarige Cussy Carter, de laatste vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky, om haar eenzaamheid te doorbreken door boekkoerier te worden voor de overheid. Ze rijdt op haar muilezel langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij arme mensen die in het heuvellandschap wonen. Onderweg maakt ze vrienden, maar ervaart ze ook vijandigheid vanwege haar huidskleur en omdat sommige mensen haar liefdadigheid wantrouwen. Het boek is onder meer geïnspireerd op de historische Fugate-familie. Leden van deze familie hadden een bloedaandoening waardoor hun huid blauw leek. Zeer toegankelijk en op vriendelijke toon geschreven. Kim Michele Richardson is een Amerikaanse auteur. 'De laatste libelle' won meerdere prijzen in de Verenigde Staten en is in meer dan twaalf talen vertaald.

Specificaties

Nederlands | 9789029736466 | 350 pagina's

Titel De laatste libelle
Auteur Kim Michele Richardson
Secundaire auteur Tobya Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kok Boekencentrum Uitgevers, [2024]
Overige gegevens 350 pagina's - 22 cm
Annotatie Auteursnaam op titelpagina: Kimberly Michele Richardson - Vertaling van: The book woman of Troublesome Creek. - Naperville, Illinois : Sourcebooks Landmark, 2019
ISBN 9789029736466
PPN 440425220
Genre historische roman
Thematrefwoord Buitenstaanders ; Kentucky ; Crisisjaren ; Bibliothecarissen
Taal Nederlands