Satan
Boek

Satan een geschiedenis van de duivel (mei 2024)/ Danny Praet, eindredactie: Remco Houtman-Janssen

Geschiedenis van de duivel in al zijn gedaanten, vanaf het ontstaan van de figuur in het antieke Midden-Oosten en zijn ontwikkeling binnen de monotheïstische godsdiensten tot zijn verschijning in Afrikaanse culturen en in de westerse populaire cultuur. Met foto's en illustraties in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een geschiedenis van de duivel in al zijn gedaanten. Danny Praet bundelt in dit boek de expertise van zeven academische collega's die het thema van de duivel behandelen in verschillende periodes en genres. Het boek verkent het ontstaan van de duivel in het antieke Midden-Oosten en zijn ontwikkeling in het jodendom, christendom en islam. Daarnaast worden ook andere tradities onderzocht, waaronder demonen en bezetenheid in Afrikaanse culturen, de evolutie van de duivel in de middeleeuwen en de moderne tijd, zwarte magie en hekserij. Ook is er gekeken naar de verbeelding van de duivel in Goethes Faust en in beroemde films zoals The Exorcist. Intelligent, analytisch en verdiepend geschreven. Met foto's en illustraties in kleur. Met name geschikt voor de meer geoefende lezer. Danny Praet (1968) doceert geschiedenis van het christendom en antieke filosofie aan de Universiteit Gent. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789464983418 | 366 pagina's

Titel Satan : een geschiedenis van de duivel
Auteur Danny Praet
Secundaire auteur Remco Houtman-Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, mei 2024
Overige gegevens 366 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt als auteurs: Danny Praet, Jeroen Deploige, Benjamin De Vos, Raf Geusens, Caroline Janssen, Annelies Lannoy, Koenraad Stroeken - Met literatuuropgave
ISBN 9789464983418
PPN 443044694
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duivel; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Duivel