Het verzet van de Witte Roos
Boek

Het verzet van de Witte Roos is Sophie bereid haar leven te geven voor haar idealen? ([2024])/ Ellie Midwood, vertaald [uit het Engels] door Hetty Burgers

Nazi-Duitsland, 1943. Een jonge vrouw is vastbesloten om deel te nemen aan verzetsgroep 'de Witte Roos'. Terwijl ze gevoelens ontwikkelt voor de beste vriend van haar broer, werkt ze mee aan een riskant complot tegen Hitler.

Aanwezigheid

Recensie

Een meeslepende oorlogsroman over nazi-Duitsland, het verzet en de liefde. Sophie is opgevoed door ouders die zich verzetten tegen het naziregime, en is vastbesloten in hun voetsporen te treden. Ze gaat naar de universiteit van München en sluit zich aan bij verzetsgroep 'de Witte Roos', die door haar broer Hans en zijn beste vriend Alexander is opgericht. Terwijl Sophie en Alexander steeds meer gevoelens voor elkaar ontwikkelen, zetten ze een complot op tegen Hitler door pamfletten te verspreiden waarin Duitse studenten worden opgeroepen tot verzet. Als de nazi's een beloning uitloven voor iedereen met informatie over de verzetsgroep, wordt Sophie gevangengenomen en staat ze voor een moeilijke keuze: haar eigen leven redden, of trouw blijven aan haar idealen. In vlotte en zeer toegankelijke stijl geschreven. Ellie Midwood is is een internationale bestsellerauteur van historische romans. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789059901575 | 318 pagina's

Titel Het verzet van de Witte Roos : is Sophie bereid haar leven te geven voor haar idealen?
Auteur Ellie Midwood
Instelling /Deul en Spanjaard
Secundaire auteur Hetty Burgers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2024]
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The White Rose network. - Bookouture, (c)2022
ISBN 9789059901575
PPN 442551193
Genre oorlogsroman - verzetsroman
Thematrefwoord München; 1943 ; Verzetsstrijders ; Wereldoorlog II ; Liefde
Taal Nederlands