Een dodelijke delicatesse
Boek

Een dodelijke delicatesse (juli 2024)/ Tom Hillenbrand, vertaald [uit het Duits] door Cora Kool

Een beroemde sushichef sterft tijdens een exclusief diner in het bijzijn van de Parijse burgemeester en voormalig sterrenchef Xavier Kieffer. Kieffer vermoedt dat er opzet in het spel is, en onderzoekt de wereld van sushi, waarin sommige vissoorten meer waard zijn dan goud, of mensenlevens.

Aanwezigheid

Recensie

Deel 2 uit de serie: 'Moord op het menu'.* Voormalig sterrenchef Xavier Kieffer wordt dankzij zijn relatie met een bekende Franse gastro-criticus uitgenodigd voor exclusieve evenementen. Tijdens een diner met de burgemeester van Parijs sterft de beroemde sushichef Ryuunosuke Mifune plotseling. De eerste diagnose is dat hij visvergiftiging had. Maar Kieffer is sceptisch en onderzoekt de wereld van sushi, waarin sommige vissoorten meer waard zijn dan goud en mensenlevens. Vlot, toegankelijk en met humoristische passages geschreven. Voor liefhebbers van cozy crime. Tom Hillenbrand (Hamburg, 1972) is een Duitse schrijver, columnist en journalist. Hij studeerde Europese politicologie en was jarenlang online chef van Spiegel. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789026169557 | 287 pagina's

Titel Een dodelijke delicatesse
Auteur Tom Hillenbrand
Secundaire auteur Cora Kool
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : De Fontein, juli 2024
Overige gegevens 287 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Misdaad in de culinaire wereld van Luxemburg - Vertaling van: Rotes Gold. Ein kulinarischer Krimi. - Cologne : Kiepenheuer & Witsch, (c)2012
ISBN 9789026169557
PPN 443323623
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Chef-koks
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Moord op het menu
Boek

Moord op het menu (2024-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Tom Hillenbrand