Gezworen leugenaar
Boek

Gezworen leugenaar ([2022])/ tekeningen & inkleuring William, scenario Cazenove & William ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Eenpagina-ballonstrips. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Veertiende deel van de ballonstrip 'Sisters' met op elke bladzijde steeds een nieuw verhaal. Wendy en haar jongere zusje Marine beleven weer allerlei avonturen die los van elkaar te lezen zijn. Marine is in dit deel helemaal in de ban van de eenhoorn. Uiteraard maakt ze haar oudere zus weer helemaal dol met haar gekke streken. Wendy probeert haar jongere zusje dit keer het liegen af te leren, maar dat blijkt helaas een onbegonnen taak. Want Marine heeft ruime opvattingen over wat de waarheid zou moeten zijn. De van oorsprong Franse serie heeft een vlotte tekenstijl met plaatjes die zijn zorgvuldig zijn ingekleurd met pasteltinten. De verhalen van de zussen zijn geïnspireerd op de dochters van Cazenove die het scenario verzonnen heeft; met regelmaat zijn de situaties dan ook herkenbaar. De karakters zijn karikaturaal getekend dat voor een strip in dit genre juist leuk is. Hoewel de grapjes soms wat vergezocht zijn, zal dit onderhoudend geschreven album beslist in de smaak vallen bij de doelgroep. Vrolijke en verzorgde strip voor jonge tienermeiden. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Zot veel geluk' (2019)*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462107083 | 46 pagina's

Titel Gezworen leugenaar
Auteur William"
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur ... Cazenove
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2022]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Oorspeonkelijke Nederlandse uitgave: Antwerpen : Ballon, (c)2019. - Oorspronkelijke Franse uitgave: Bamboo Édition, (c)2019
ISBN 9789462107083
PPN 442962819
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Zussen
Taal Nederlands