Zomer
Boek

Zomer ([2024])/ Lizzie Scott en Stephanie Fizer Coleman, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Monica Terpstra

Waar denk jij aan bij de zomer? Welke dieren en planten zie je dan? Ontdek hoe de natuur in de zomer is en hoe je van dit seizoen kunt genieten. Met interactieve vragen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal staat het seizoen zomer: welk weer hoort bij dit seizoen, hoe ziet de natuur er uit, wat doen dieren dan, welke activiteiten doe je in de zomer, welke kleding draag je en wat eet je in deze periode vaker? Dat zijn allemaal vragen uit de belevingswereld van jonge kinderen, die met de gevolgen van dit seizoen te maken hebben. De antwoorden staan in korte tekstblokjes in een grote letter, maar vooral in de paginagrote, kleurrijke tekeningen. Vaak start een tekst met een vraag over een zomeronderwerp, waarvoor kinderen hun eigen herinneringen moeten ophalen. Ook staat op de meeste pagina's nog een extra vraag in een gele cirkel of wolk, waarin vaak naar de mening van het kind gevraagd wordt. Door deze opzet zullen kinderen graag over hun ervaringen vertellen, leren ze van elkaar, oefenen ze hun zinsbouw en vergroten ze hun woordenschat. Door de duidelijke en niet al te gedetailleerde kleurrijke tekeningen is het boek ook geschikt om in een kringgesprek te bekijken. Met inhoudsopgave en register. Deel uit de reeks 'De vier seizoenen'*. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646906 | 32 pagina's

Titel Zomer
Auteur Lizzie Scott
Secundaire auteur Stephanie Fizer Coleman ; Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2024]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2021 - Met register - Vertaling van: Summer. - The Watts Publishing Group, (c)2020. - (I love the seasons)
ISBN 9789086646906
PPN 443331383
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zomer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Seizoenen

Relaties/Serie

De vier seizoenen
Boek

De vier seizoenen (2021)

vol.
Uitgeleend
Lizzie Scott