Winter
Boek

Winter ([2024])/ Lizzie Scott en Stephanie Fizer Coleman, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Monica Terpstra

Waar denk jij aan bij de winter? Weet je ook hoe de winter voor dieren is? Ontdek hoe de natuur in de winter is en hoe je van dit seizoen kunt genieten. Met interactieve vragen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deeltje uit de reeks 'De vier seizoenen'* wordt verteld over de winter: in de winter is het koud, de dagen zijn kort, er is weinig te eten voor de dieren. Welke kleren draag je in de winter? Blijf je binnen of ga je naar buiten? De illustraties in winterse kleuren, meestal over één of twee pagina's, brengen het seizoen tot leven, aangevuld met korte teksten in een duidelijke letter die vaak ingaan op wat een kind meemaakt. Ook staat op de meeste pagina's in een kader een extra vraag, waarin vaak naar de mening van het kind gevraagd word: 'Waar denk jij aan bij de winter?', 'Ken jij dieren die een winterslaap houden?' Door de duidelijke en niet al te gedetailleerde tekeningen is het boek geschikt om in een kringgesprek te bekijken en om in kinderopvang en kleuterklassen te gebruiken als inleiding tot of ondersteuning bij het thema 'winter'. Harde kaft, vierkant formaat, met inhoudsopgave en register. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646883 | 32 pagina's

Titel Winter
Auteur Lizzie Scott
Secundaire auteur Stephanie Fizer Coleman ; Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2024]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2021 - Met register - Vertaling van: Winter. - The Watts Publishing Group, (c)2020. - (I love the seasons)
ISBN 9789086646883
PPN 443325316
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Winter
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Seizoenen

Relaties/Serie

De vier seizoenen
Boek

De vier seizoenen (2021)

vol.
Uitgeleend
Lizzie Scott