Lente
Boek

Lente ([2024])/ Lizzie Scott en Stephanie Fizer Coleman, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Monica Terpstra

Waar denk jij aan bij de lente? Welke dieren en planten zie je dan? Ontdek hoe de natuur in de lente is en hoe je van dit seizoen kunt genieten. Met interactieve vragen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kaft vol roze bloesem, een vogeltje met een takje in zijn bek op weg naar zijn nest, andere vogeltjes die je bijna hóórt kwinkeleren: bijna ongemerkt word je verleid om kennis te maken met allerlei facetten van de lente in dit alleraardigst, informatieve prentenboek. Tijdens het kijken en lezen kunnen kinderen al hun zintuigen gebruiken: wat is er tijdens de lente te zien buiten, welk weer is het, welk nieuw leven ontdek je, wat doet de boer op het land, welke kleren trek je aan, veranderingen in het bos, ruik je de geuren in de tuin, voel je de lentewind...? De aantrekkelijke, begrijpelijke informatie wordt aangereikt in korte tekstblokjes in een groot lettertype. De tekst is geplaatst in een herkenbare, enigszins gestileerde kleurrijke illustratie die in de meeste gevallen twee pagina's beslaat. In elk hoofdstukje wordt een vraag aan de kinderen gesteld: 'Weet jij wat eenden graag eten?', of 'Spring jij graag in plassen?'. In de inhoudsopgave staan titels/thema's die verder niet in het boek worden vermeld. Deel uit de reeks 'De vier seizoenen'*. Vierkante uitgave met inhoudsopgave en register. Oorspronkelijk Engelstalig (2020), vertaald in blij, sensitief Nederlands. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646913 | 32 pagina's

Titel Lente
Auteur Lizzie Scott
Secundaire auteur Stephanie Fizer Coleman ; Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2024]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2021 - Met register - Vertaling van: Spring. - The Watts Publishing Group, (c)2020. - (I love the seasons)
ISBN 9789086646913
PPN 443325359
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lente
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Seizoenen

Relaties/Serie

De vier seizoenen
Boek

De vier seizoenen (2021)

vol.
Uitgeleend
Lizzie Scott