Jean-Christophe
Boek

Jean-Christophe roman. Deel III, Het einde van een reis ([2024])/ Romain Rolland

Een Duitse componist ontvlucht Frankrijk na een bewogen periode in Parijs, en trekt zich terug in de bergen van Zwitserland. Na een weerzien met zijn vroegere vriendin durft hij weer te hopen op een gunstige wending van zijn lot.

Aanwezigheid

Recensie

Een lijvige (521 blz.) literaire roman over de lotgevallen van een getalenteerde musicus. De Duitse componist Jean-Christophe voelt zich steeds beter op zijn plek in Parijs. Hij krijgt steeds meer erkenning en is regelmatig te gast bij de Parijse elite. Bovendien ontmoet hij Grazia, een vriendinnetje uit zijn jeugd. Hij moet de stad echter ontvluchten nadat hij betrokken raakt bij revolutionaire hervormers. Hij vindt rust in de Zwitserse bergen, maar wordt verliefd op de vrouw van zijn gastheer en trekt zich teleurgesteld terug in de bergen. Als hij herenigd wordt met Grazia, durft hij toch weer te hopen op een gunstige wending van zijn lot. In lichtvoetige stijl geschreven. Het boek bevat enkele kleine stukjes bladmuziek. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Romain Rolland (1866-1944) was een Franse toneel- en romanschrijver, essayist en criticus. In 1915 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur. De romancyclus 'Jean-Christophe' verscheen in Frankrijk tussen 1904 en 1912 in tien delen. De Nederlandse vertaling wordt in drie delen uitgegeven; dit is het laatste deel.

Specificaties

Nederlands | 9789029097949 | 521 pagina's

Titel Jean-Christophe : roman. Deel III, Het einde van een reis
Uniforme titel De vriendinnen Het brandend braambos De nieuwe dag
Auteur Romain Rolland
Secundaire auteur Tatjana Daan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2024]
Overige gegevens 521 pagina's - illustratie - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijk Franse uitgave in tien delen tussen 1904 en 1912 - Vertaling van de titels: Jean-Christophe: Les amies ; Jean-Christophe: Le buisson ardent ; Jean-Christophe: La nouvelle journée - Bevat de delen: De vriendinnen ; Het brandend braambos ; De nieuwe dag
ISBN 9789029097949
PPN 442260695
Genre historische roman
Thematrefwoord Klassieke muziek
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Jean-Christophe
Boek

Jean-Christophe roman (2023-...)

vol.
Uitgeleend
Romain Rolland