Digibrein
Boek

Digibrein boost je brein en blijf je schermen de baas ([2024])/ Anders Hansen & Mats Wänblad, vertaald uit het Zweeds Hanneke Wijte

Het is heerlijk om uren naar een scherm te kijken: je telefoon en computer zijn onmisbaar! Maar weet jij eigenlijk waarom dat zo is? En waarom dat soms niet goed voor je is? Leer hoe je digitale technologie slimmer kunt gebruiken voor een gezonder leven. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een informatief jeugdboek over het gezond leren omgaan met telefoon -en computergebruik. Anders Hansen en Mats Wänblad leggen uit hoe groot de impact van overmatige schermtijd is op onze hersenen, en richten zich het meest op de gevolgen voor kinderen en jongeren. Hansen, een Zweedse psychiater, gebruikt vier personages om de mogelijke gevolgen te illustreren. Daarnaast biedt hij praktische oplossingen om te voorkomen dat technologische apparaten de controle over ons en ons leven overnemen. Het boek is gevuld met interessante feitjes en handige tips om schermgebruik te beperken, voor een gezonder leven. Vriendelijk, opgewekt en leerzaam geschreven. Met speelse, fantasierijke illustraties en fotocollages in kleur. Vanaf ca. 9 jaar. Anders Hansen (1974) is een Zweedse auteur, psychiater en spreker. Hij schreef vele boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. Mats Wänblad is auteur van Zweedse kinder- en jeugdboeken, vertaler, en geeft lezingen over verteltechnieken en schrijfcursussen.

Specificaties

Nederlands | 9789020622874 | 127 pagina's

Titel Digibrein : boost je brein en blijf je schermen de baas
Auteur Anders Hansen
Secundaire auteur Mats Wänblad ; Hanneke Wijte
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2024]
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Skärmhjärnan junior. - Bonnier Fakta, (c)2021
ISBN 9789020622874
PPN 442218664
Rubriekscode 614.79
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Smartphoneverslaving ; Sociale media; Verslaving
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Smartphones