Curlingkinderen
Boek

Curlingkinderen overleven in een wereld zonder tegenslag : psychologische thriller (2024)/ Jeanette van Dijk, tekstredactie: Jacqueline Reit

In een compleet gereguleerde maatschappij probeert een jonge vrouw zich aan de regels te houden, totdat ze haar leven niet meer zeker is. Tegelijkertijd leeft een jonge man aan de rand van deze maatschappij die besluit de heersende macht omver te werpen.

Recensie

Een dystopische thriller over een wereld waarin alles gecontroleerd wordt. Na een nucleaire oorlog die het grootste gedeelte van de wereld vernietigt, bouwen overlevenden een koepel om te overleven. Na een machtsstrijd verbannen zwarte activisten alle witte mannen naar de rand van de samenleving en roepen de Vrije Naties uit, een samenleving gebaseerd op radicale gelijkheid. Meer dan twintig jaar later probeert de jonge Kitty zich aan de regels te houden, maar voelt dat er iets niet klopt in deze gereguleerde maatschappij. Na een date volgt er een reeks aan gebeurtenissen waardoor ze haar leven niet meer zeker is. Joris, die de oorlog als kind overleefde, leeft al zijn hele leven onder erbarmelijke omstandigheden aan de rand van de samenleving. Zijn besluit om de Vrije Naties omver te werpen, leidt tot een serie gebeurtenissen die samenleving op zijn grondvesten doet schudden. Serieus en zeer toegankelijk geschreven. Het boek bevat expliciete scènes. Jeanette van Dijk is een voormalig forensisch accountant en gerechtelijk deskundige. 'Curlingkinderen' is haar debuut.

Specificaties

Nederlands | 9789464914191 | 320 pagina's

Titel Curlingkinderen : overleven in een wereld zonder tegenslag : psychologische thriller
Auteur Jeanette van Dijk
Secundaire auteur Jacqueline Reit
Type materiaal Boek
Uitgave [Enschede] : BoekenGilde, 2024
Overige gegevens 320 pagina's - 24 cm
ISBN 9789464914191
PPN 442818246
Genre science-fiction - thriller - psychologische roman
Thematrefwoord Dystopieën ; Gelijkheid
Taal Nederlands