Angst en opstand
Boek

Angst en opstand (juli 2024)/ Tomi Adeyemi, vertaling [uit het Engels] Maren Mostert en Angelique Verheijen ; kaart: Keith Thompson

Zélie en haar vrienden hebben bijna het paleis van de wrede koning ingenomen. De overwinning lijkt nabij. Dan wordt Zélie ontvoerd en krijgt ze te maken met een vijand die op haar magische krachten uit is. Met zwart-witkaart. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Een avontuurlijke young adult-fantasy met elementen uit de West-Afrikaanse mythologie over een magische strijd om een volk te redden. Het is Zélie en haar vrienden bijna gelukt om het paleis van de wrede koning in te nemen - de overwinning ligt binnen handbereik. Maar Zélie raakt bewusteloos en wordt wakker in een kooi op een schip, weggevoerd door krijgers met ijzeren schedels. Ze ontdekt dat Baldyr, de leider van de Schedels, haar magische krachten wil gebruiken om haar volk te vernietigen. Zal het Zélie en haar vrienden lukken te ontsnappen en bondgenoten te vinden om de laatste vijand te verslaan? Meeslepend geschreven vanuit het ik-perspectief van Zélie. Met een zwart-witkaart van het fictieve gebied. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar. Tomi Adeyemi (1993) is een Amerikaanse (roman)schrijver en creative director. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Dit boek is het derde en laatste deel van 'The Orïsha legacy'*.

Specificaties

Nederlands | 9789402715545 | 335 pagina's

Titel Angst en opstand
Auteur Tomi Adeyemi
Secundaire auteur Maren Mostert ; Angelique Verheijen ; Keith Thompson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juli 2024
Overige gegevens 335 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Children of anguish and anarchy. - New York : Henry Holt and Company, (c)2024
ISBN 9789402715545
PPN 442300883
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Ontvoeringen ; Discriminatie ; Oorlog
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The Orisha legacy
Boek

The Orisha legacy (2018-...)

vol. 3
Uitgeleend
Tomi Adeyemi